Project 'Lichtjes van de Schelde' - Een Succesvolle Realisatie!

09/20/2023Masterplan licht, Lichtvisie, Monumentverlichting, Lichtlagen, Advies verlichting

We zijn verheugd om u mee achter de schermen van een recente realisatie. Het meest gefotografeerde monument in Antwerpen: ’t Steen is voortaan gehuld in tunable white. Door de keuze van tunable white komt ook na zonsondergang het verhaal van bouwlagen doorheen de eeuwen van dit monument tot leven.

Het tunable white maakt gebruik van een scala aan wit-tinten om zo de perfecte atmosfeer te creëren, variërend van warm en uitnodigend tot koel en zakelijk.

De realisatie van dit project was een monumentale onderneming die mogelijk werd gemaakt door onze samenwerking met verschillende belangrijke partners:

  • Stad Antwerpen voor hun ongelooflijke steun en faciliteiten.
  • Fluvius voor hun expertise in technische infrastructuur.
  • Claesen Outdoor voor hun logistieke en creatieve ondersteuning.
  • Keystone Technologies en Steve De Busschere voor het aanleveren van geavanceerde technologische oplossingen.
  • Erfgoedconsulenten van de Stad Antwerpen en het Agentschap Onroerend Erfgoed voor het bewaken van de culturele en historische integriteit van de locatie.

Een Eerbetoon aan Antwerpen

De vernieuwde verlichting van 't Steen is niet alleen een technisch meesterwerk maar ook een eerbetoon aan de stad Antwerpen. Het draagt bij aan de verfraaiing van de stad en biedt een moderne, maar respectvolle manier om de historische betekenis van 't Steen te benadrukken.

We zijn enorm dankbaar voor de fijne samenwerking met al onze partners en zijn trots op wat we samen hebben bereikt. Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie project!

Spectrum Nederland

Midden Engweg 37a
3882 TS Putten
+31 341 35 90 00
info@spectrumadvies.nl

Spectrum België

+32 472 98 40 63